Project

Sluiskiltunnel, Zeeland

In 2015 is de Sluiskiltunnel geopend: een nieuwe verbinding tussen de Westerscheldetunnel en de Tractaatweg van de N62. De weg gaat onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen en is een alternatief voor de brug. Molenaar Betonindustrie leverde veel MoClip Trio’s voor prefab-elementen.

 

De Sluiskiltunnel is geboord door Heijmans, de prefab-elementen produceerde Max Bögl. Als gevolg van goede connecties met Weys en Frytagg raakten wij hierbij betrokken. In de Duitse fabriek bereidde Max Bögl alles voor, voorzien van onze MoClip Trio’s. De afstandhouders die we voor de Westerscheldetunnel ontwikkelden, pasten ze hier ook toe. De tunnel is geboord met behulp van een TBM en ring voor ring geplaatst, op dezelfde wijze als de Wienerwaldtunnel. Heijmans bestelde veel MoRibben voor de in- en uitrit en CBK Betonkonussen voor de wanden. Daarbij kwam nog een grote hoeveelheid aan betonafstandhouders met draad. Op deze manier hadden wij een veelzijdig en belangrijk aandeel in de Sluiskiltunnel.

 

Het project begon in 2011. Op 9 mei 2015 is de Sluiskiltunnel geopend door koning Willem-Alexander.

Opdrachtgever:
Heijmans
Toepassingsgebied:
Prefab (tunnel)
Terug naar projecten

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Molenaar? Dat kan, wij werken vaak samen met diverse aannemers, vlechter en handelaren. Neem (vrijblijvend) contact met ons op en we praten graag met u door.

Contact opnemen