intro

Over Molenaar Betonindustrie

Molenaar Betonindustrie levert voor u de beste betonproducten. Dat doen we al sinds 1953 en nog altijd met veel plezier en expertise. Onze jarenlange ervaring zetten we graag in en dat levert unieke producten op. Bij Molenaar kunt u rekenen op oplossingen voor uw ‘betonproblemen’ en daarbij gaan wij altijd voor een zo hoog mogelijke duurzaamheid. Een duurzaamheidseis van 100 tot 200 jaar is geen uitzondering. En hebben we het gewenste product niet? Dan ontwikkelen we er één op maat, speciaal voor u!

 

Inmiddels zijn we actief in binnen- en buitenland en hebben we miljoenen producten geleverd voor onder andere bruggen, wooncomplexen, wegen, tunnels en hallen. Wie weet staat uw project dan binnenkort ook in ons portfolio.

Usp's

  • Flexibiliteit
  • Kwaliteit
  • Innovatief

Wij leveren als u het vraagt. Grote hoeveelheden aan producten zijn daarin geen probleem en ook voor diverse kleuren of betonmengsel draaien wij onze hand niet om. Kortom: flexibiliteit is één van onze kernwaarden.

Wij staan voor de hoogste kwaliteit die u kunt krijgen. Wij beschikken over de hoogste kwaliteitsnormen en ook wereldwijd zijn wij superieur in de betonindustrie.

We ontwikkelen continu nieuwe producten, al dan niet samen met de klant. Daarnaast ontwikkelen we door aan bestaande varianten en maken onze producten nog beter.

Wij staan voor kwaliteit.

Met een continue kwaliteitscheck verzekeren we u van de beste producten. Benieuwd hoe we dit garanderen?

Klik hier
intro

Historie

De geschiedenis van Molenaar Betonindustrie gaat al even terug. In 1953 werd het productiebedrijf gestart door Adrianus Molenaar in Dordrecht. Hij startte met de ontwikkeling van de betonafstandhouders omdat er grote vraag naar was. Daar kwam hij achter tijdens zijn toenmalige werk op kantoor bij de PTT. Op het bouwterrein naast de PTT, aan de Blaak in Rotterdam, werd het werk stilgelegd wegens een tekort aan betonafstandhouders. Een gat in de markt, dacht hij, en zo begon hij met de productie van afstandhouders. Toentertijd produceerde Molenaar, samen met zijn zwagers en broers, zo’n 2000 betonafstandhouders per week. Allemaal vanuit huis in Dordrecht. Twee jaar later, in 1955, verhuisde hij naar een grotere ruimte in het centrum van de stad. De zaken gingen goed en hij maakte er zijn fulltimebaan van en nam zelfs twee mensen in dienst.

 

Naar Goes

Ook de nieuwe locatie werd te klein. Daarom verhuisde Molenaar vier jaar later naar het havenindustrieterrein in Goes. Op een terrein van 1400 m2 werd een nieuwe hal gebouwd, en de groei blijft; ook buitenlandse orders komen binnen en in 1963 wordt er een nieuwe loods bijgebouwd. De vraag neemt toe en eind jaren 70 breidt Molenaar Betonindustrie helemaal uit: de werklocatie wordt regelmatig vergroot.

 

Nieuwbouw

In 1979 is de werklocatie uitgebouwd tot 7200 m2. Datzelfde jaar wordt een tweede terrein aanschaft aan de Albert Joachimkade, ook in Goes. De nieuwbouwplannen liggen in 1986 op tafel en sinds 9 december 1988 nemen we het officieel in gebruik.

 

Familiebedrijf

Molenaar Betonindustrie is tot dan toe nog steeds onder leiding van Adrianus. In 1986 neemt zijn zoon, Jaco Molenaar, hem over. Die wordt op zijn beurt in 2018 weer opgevolgd door zijn zoon: Corné Molenaar, in dienst sinds 2009. Zo is ondertussen de 3e generatie actief in het sterke familiebedrijf.

 

Vandaag de dag

Sinds dag één groeit Molenaar Betonindustrie. Ondertussen zijn we ontwikkeld tot een specialist in kleine betonproducten, met locaties over de hele wereld.

Wij zijn op zoek naar jou!

Molenaar Betonindustrie is altijd op zoek naar gemotiveerde professionals in de betonindustrie. Wil jij werken in de enerverende en gespecialiseerde wereld van beton?

Bekijk vacatures

Verkooppunten

Als Molenaar Betonindustrie hebben we verkooppunten over de hele wereld. Hierdoor zijn we in staat om onze klanten wereldwijd te voorzien van onze producten. In dit overzicht vindt u alle landen waar wij actief zijn en de nodige informatie.

Bekijk verkooppunten

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Molenaar? Dat kan, wij werken vaak samen met diverse aannemers, vlechters en handelaren. Neem (vrijblijvend) contact met ons op en we praten graag met u door.

Contact