Project

Westerscheldetunnel, Zeeland

De Westerscheldetunnel is met een lengte van 6,6 kilometer de langste wegtunnel van Nederland. Sinds de opening in 2003 reden er miljoenen auto’s door de tunnel. Als Molenaar Betonindustrie hadden we een belangrijk aandeel, zowel in levering als ontwikkeling van onze afstandhouders.

Tijdens de ontwikkeling van Westerscheldetunnel kwamen er bij de afdeling kwaliteit twee aspecten naar voren waar een afstandhouder aan moest voldoen: snelheid en stabiliteit. Onze toenmalige afstandhouders hadden die eigenschappen niet voor de tunnelbouw. Wij hadden destijds een bolkop en een vlak met draad, maar deze variaties waren niet stabiel voor een ronde mal. Aangezien de tunnel ronde elementen bevat, was dat een probleem. De afstandhouder zou wegeschieten als de mal sloot en het beton werd gestort. Na lange testen en brainstormsessies, ontwikkelden we een nieuw product: de Moclip Trio, een afstandhouder met drie voetjes. Dit bleek een perfecte stabiliteit te hebben in een ronde mal en zo leverden wij een enorme hoeveelheid aan Trio afstandhouders. Zo werd de Westerscheldetunnel voor ons een dubbel zo geslaagd project: de MoClip Trio is sindsdien vaak en succesvol gebruikt!

Terug naar projecten

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Molenaar? Dat kan, wij werken vaak samen met diverse aannemers, vlechter en handelaren. Neem (vrijblijvend) contact met ons op en we praten graag met u door.

Contact opnemen