Project

Potashtunnel, Yorkshire UK

In Noord-Yorkshire (Engeland) bouwt Strabag een tunnel van 37 kilometer lang. De tunnel heeft één doel: ruw materiaal uit de mijn transporteren. Naar verwachting is de tunnel in 2021 afgerond en kost hij ongeveer 1,1 miljard pond. Een fikse tunnel waarvoor wij diverse afstandhouders leveren.

 

De Potashtunnel beloofd de langste tunnel van het Verenigd Koninkrijk te worden. Het plan voor de bouw ontstond na het besluit om potas en polyhaliet te winnen vanuit Whitby. Andere opties, zoals een pijpleiding of spoorlijn, voldeden niet aan de wensen of eisen. De transportband die straks door de tunnel loopt, moet tussen de 10 en 20 miljoen ton polyhaliet vervoeren. Een stevig project, waar we graag aan meewerken. De samenwerking is gebaseerd op een goede relatie: voorheen werkten we al samen met Strabag. Over onze productkwaliteit waren ze toen zeer tevreden en ook deze keer was het een succesvolle samenwerking.

 

Via onze agent in het Verenigd Koninkrijk, Simply Precast, leveren we nu onze producten voor de bouw van de Potashtunnel. De komende jaren wordt de tunnel verder afgewerkt.

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Molenaar? Dat kan, wij werken vaak samen met diverse aannemers, vlechter en handelaren. Neem (vrijblijvend) contact met ons op en we praten graag met u door.

Contact opnemen