Project

Oosterscheldekering, Zeeland

De Oosterscheldekering is een 9 kilometer lange wegverbinding in Zeeland en onderdeel van de Deltawerken in Nederland. Als Molenaar Betonindustrie hadden we een grote inbreng in het project met onze welbekende betonafstandhouders.

Met in totaal 65 pijlers van 30 tot 40 meter hoog, vroeg dit project om een enorme hoeveelheid beton. De pijlers zijn grotendeels gemaakt van beton, maar vanbinnen hol. Met Rijkswaterstaat als opdrachtgever en Ballast Nedam HBG als bouwer, hadden we mooie connecties. Wij leverden voor de bouw gietbeton en stelribben (100-120mm). Iedere twee dagen reed er een vrachtwagen met 30 ton beton(producten) naar de kering. Dat maakte dit project enorm. Deze hoeveelheden vroegen zelfs om zo’n grote behoefte dat wij investeerden in zwaardere machines om de productie te verhogen. Zo konden we blijven voorzien in onze producten. Het was een fantastische opdracht, dichtbij huis en een project waarbij wij hofleverancier waren met onze betonproducten. Vanwege de kwaliteit van onze afstandhouders, de gunstige locatie en onze bekendheid zijn we voorgeschreven bij deze opdracht. En met succes: een geslaagd project waar iedereen uitermate tevreden op terugkijkt.

 

De Oosterscheldekering is in 1986 afgerond en symbolisch ‘gesloten’ door koningin Beatrix.

Opdrachtgever:
Rijkswaterstaat
Toepassingsgebied:
Weg- en waterbouw
Terug naar projecten

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Molenaar? Dat kan, wij werken vaak samen met diverse aannemers, vlechter en handelaren. Neem (vrijblijvend) contact met ons op en we praten graag met u door.

Contact opnemen