Project

Storebelt, Denemarken

In Denemarken verbindt de Grote Beltbrug (of Storebelt) de eilanden Funen en Seeland met elkaar. Sinds 1998 is de brug in gebruik en Molenaar Betonindustrie had een belangrijk aandeel in de bouw met de levering van diverse betonproducten.

Storebelt was een groot project in Denemarken, waar onder andere twee bruggen en een tunnel deel vanuit maken. In totaal gaat het om traject van 18 kilometer waar zowel de trein als auto’s hun weg vinden.

De Grote Beltbrug leidt het verkeer van Funen naar Seeland (en vice versa). Om de scheepsvaart niet te belemmeren, hangt hij aan de brug aan de oostzijde hoog boven het water. Naast deze brug zijn verschillende tunnels onderdeel van dit project. Voor beide wegverbindingen leverden wij diverse betonproducten. Onze handelaar in Denemarken, HAUCON, was hier direct bij betrokken en leverden onze materialen.

Het ging onder andere om blokjes van gietbeton, vlakke varianten met draad voor de wanden van de tunnel en blokken voor zowel het dek als de pijlers. De grote blokken produceerden we massaal machinaal. Een groot voordeel wat veel tijd scheelde.

Opdrachtgever:
COINFRA (Italië)
Toepassingsgebied:
Weg- en waterbouw
Terug naar projecten

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Molenaar? Dat kan, wij werken vaak samen met diverse aannemers, vlechter en handelaren. Neem (vrijblijvend) contact met ons op en we praten graag met u door.

Contact opnemen