Project

HSL Lijn, NL-BE-FR

Met de aanleg van de Hogesnelheidslijn (HSL) kwam er een upgrade op het traject Amsterdam-Brussel-Parijs. Dit megaproject zorgde bij Molenaar voor een boost aan de MoSwing, die hier veelvuldig tot zijn recht kwam.

Bij het spoortraject werkten veel verschillende aannemers samen aan de bouw van de spoorrails, tunnel eronderdoor en auto-, voetgangers- en fietsbruggen over de rails. Molenaar Betonindustrie leverde aan alle onderdelen een bijdrage met de MoSwing. Toentertijd was dit product een unieke zet en zorgde het voor een doorbraak van de MoSwing. Diverse aannemers kwamen in aanraking met deze afstandhouder en werden enthousiast over de kwaliteit en toepassing ervan. Zichtwerk was enorm belangrijk en tijdens de bouw zagen de aannemers het grote voordeel van ons product. Sindsdien hebben we de MoSwing bij veel andere projecten ingezet en is deze in veel tunnels en bruggen gebruikt.

 

De HSL Lijn was op zichzelf een mooi project, maar vanwege ‘lancering’ van de MoSwing, krijgt het een bijzonder plek in onze boeken. Het traject is met succes afgerond en sinds 2009 rijden de NS, Thalys, Eurostar en NMBS over dit spoor.

Terug naar projecten

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Molenaar? Dat kan, wij werken vaak samen met diverse aannemers, vlechter en handelaren. Neem (vrijblijvend) contact met ons op en we praten graag met u door.

Contact opnemen