Project

BOLD Hendriks, Amsterdam

Achter het Centraal Station in Amsterdam bouwt Hendriks ruwbouw mee aan BOLD, een 80 meter hoog nieuwbouwcomplex. BOLD is een woontoren die voor 158 nieuwe koopwoningen en een commerciële insteek op de begane grond zorgt. Een flink project waar tunnelgietbouw veelvoudig is gebruikt en waar Molenaar Betonindustrie alle materialen voor leverde.

De woontoren is energiezuinig en heeft naast de wooncomplexen ook een ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling. Daarnaast komen er 203 studentwoningen bij. Bij Hendriks ruwbouw werd de vraag neergelegd om een slim tunnelconcept te ontwikkelen. Hiermee moest de bouw snel én veilig worden. Gezien de hoogbouw en het nabijgelegen kinderdagverblijf, was veiligheid geen overbodige luxe. Met een hydraulische klimsteiger vond Hendriks een verbluffende oplossing voor de veiligheid. Zo zijn de tunnelbekistingen zonder zorgen naar boven verplaatst. Een mooi project, wat vandaag de dag nog steeds loopt. Molenaar is direct betrokken bij de bouw van deze koop- en studentwoningen. Voor de tunnelgietbouw leverden wij alle materialen, zodat Hendriks de elementen kon voorbereiden.

 

De voltooiing van BOLD staat gepland in eind 2020/begin 2021.

Opdrachtgever:
Hendriks Ruwbouw
Toepassingsgebied:
Tunnel(giet)bouw
Terug naar projecten

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Molenaar? Dat kan, wij werken vaak samen met diverse aannemers, vlechter en handelaren. Neem (vrijblijvend) contact met ons op en we praten graag met u door.

Contact opnemen